Jednoduchý recept

Guláš z kančí plece

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 646
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Česnek
200 g Cibule
50 g Citrony
1000 g Kančí plec
2 g Kmín celý
1 g Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
80 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
120 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 161kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
59% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Guláš z kančí plece postup přípravy receptu:

1

Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso.

3

Maso v základu dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme.

4

Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

5

Před koncem varu omáčku přisolíme a procedíme na maso.

6

Nakonec pokrm ještě velmi krátce převaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept