Guláš z kančí plece - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z kančí plece
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 646 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
50 g | Citrony |
1000 g | Kančí plec |
2 g | Kmín celý |
1 g | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 11,4mg |
Draslík | 120,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Kančí plec, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z kančí plece postup přípravy receptu:
1 | Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso. |
3 | Maso v základu dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme. |
4 | Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Před koncem varu omáčku přisolíme a procedíme na maso. |
6 | Nakonec pokrm ještě velmi krátce převaříme. |