Recept

Pomerančové madeleine s čokoládou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64621

Ingredience

100 g Cukr třtinový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 ks Pomeranč červený
50 g Tuk ztužený
2 ks Vejce slepičí
140 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 925kJ
18% Sacharidy 64 g
62% Tuky 46 g
3% Sodík 52 mg
15% Bílkoviny 8 g

Pomerančové madeleine s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Z receptu získáme asi 20 kousků.

2

Máslo rozpustíme.

3

Vejce, cukr a kůru z pomeranče vyšleháme do pěny. Poté přidáme šťávu z pomerančů a zašleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a zamícháme to do máslové směsi.

4

Poté postupně vmícháme rozpuštěné máslo.

5

Těsto necháme přes noc v lednici (zabalené v potravinářské fólii).

6

Půl hodiny před prací těsto vytáhněte z ledničky, aby trochu povolilo. Těstem naplníme formy na medvědí pracky. Pečeme 10-12 minut na 200 °C.

7

Po vychlazení je vyklopíme z formičky.

8

Čokoládu rozpustíme s tukem. V ní namočíme každou madeleine do poloviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept