Pomerančové madeleine s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančové madeleine s čokoládou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64621 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
140 g | Čokoláda na vaření |
100 g | Cukr třtinový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Pomeranč červený |
50 g | Tuk ztužený |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 152,7mg |
Draslík | 122,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk ztužený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančové madeleine s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Z receptu získáme asi 20 kousků. |
2 | Máslo rozpustíme. |
3 | Vejce, cukr a kůru z pomeranče vyšleháme do pěny. Poté přidáme šťávu z pomerančů a zašleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a zamícháme to do máslové směsi. |
4 | Poté postupně vmícháme rozpuštěné máslo. |
5 | Těsto necháme přes noc v lednici (zabalené v potravinářské fólii). |
6 | Půl hodiny před prací těsto vytáhněte z ledničky, aby trochu povolilo. Těstem naplníme formy na medvědí pracky. Pečeme 10-12 minut na 200 °C. |
7 | Po vychlazení je vyklopíme z formičky. |
8 | Čokoládu rozpustíme s tukem. V ní namočíme každou madeleine do poloviny. |