Jednoduchý recept

Letní pistou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64626
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
3 stroužek Česnek
1 ks Cuketa
200 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Olej řepkový
2 ks Pórek
3 ks Rajčata
40 g Sýr Parmezán
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 472kJ
14% Sacharidy 51 g
16% Tuky 12 g
68% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 14 g

Letní pistou postup přípravy receptu:

1

Cuketu nakrájíme na kostičky a hraně asi 1-1,5 cm. Pórek nakrájíme na půlkolečka.

2

Fazole propláchneme ve vodě a necháme okapat.

3

Rajčata a fazolky nakrájíme na jemno. Česnek utřeme.

4

Parmazán nastrouháme.

5

Na oleji opečeme pórky a cukety doměkka. Trvá to asi pět minut.

6

Poté je zalijeme vývarem a přidáme tři čtvrtiny množství fazolí, tři čtvrtiny množství zelených fazolek a polovinu rajčat a povaříme 5-8 minut doměkka.

7

Mezitím rozmixujeme zbylé fazole s rajčaty, česnekem a bazalkou a vmícháme do toho parmazán. Tuto omáčku vlijeme do polévky, krátce prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka

Něco mezi polévkou a dušenou zeleninou. Jedná se o tradiční francouzské jídlo se spoustou zeleniny a fazolemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept