Letní pistou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní pistou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64626 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
200 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Olej řepkový |
2 ks | Pórek |
3 ks | Rajčata |
40 g | Sýr Parmezán |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 941,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,2mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej řepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Letní pistou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu nakrájíme na kostičky a hraně asi 1-1,5 cm. Pórek nakrájíme na půlkolečka. |
2 | Fazole propláchneme ve vodě a necháme okapat. |
3 | Rajčata a fazolky nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. |
4 | Parmazán nastrouháme. |
5 | Na oleji opečeme pórky a cukety doměkka. Trvá to asi pět minut. |
6 | Poté je zalijeme vývarem a přidáme tři čtvrtiny množství fazolí, tři čtvrtiny množství zelených fazolek a polovinu rajčat a povaříme 5-8 minut doměkka. |
7 | Mezitím rozmixujeme zbylé fazole s rajčaty, česnekem a bazalkou a vmícháme do toho parmazán. Tuto omáčku vlijeme do polévky, krátce prohřejeme a můžeme podávat. |
Poznámka
Něco mezi polévkou a dušenou zeleninou. Jedná se o tradiční francouzské jídlo se spoustou zeleniny a fazolemi.