Jablečný koláč dle francouzského receptu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč dle francouzského receptu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64628 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Anýz celý |
100 ml | Créme fraiche |
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
200 g | Cukr želírovací |
1 ks | Hřebíček |
3 ks | Jablka |
3 ks | Kardamom |
320 g | Křehké těsto na koláč quiche |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 ks | Skořice celá |
1 ks | Vanilkový lusk |
390 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 692,5mg |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 113,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Cukr třtinový, Hřebíček, Jablka, Kardamom, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Cukr želírovací, Nové koření mleté, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Křehké těsto na koláč quiche nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč dle francouzského receptu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme vínové želé: 375 ml červeného vína (zbytek použijeme do náplně), želírovací cukr, hvězdičku anýzu, hřebíček, skořici, nové koření a vanilkový lusk smícháme v hrnci. Vaříme 20 minut, dokud směs nebude mít konzistenci sirupu. Naplníme tím menší skleničky, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto můžeme džem použít na jakýkoli dezert. |
2 | Těsto rozválíme na dva 13 cm velké kruhy (nebo takové, jaký je průměr vašich dvou menších koláčových forem). Ty posypeme třtinovým cukrem (stačí jen jedna lžíce) a pečeme je na 180 °C asi pět minut. |
3 | Zbylé těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyložíme s ním dvě koláčové formy o průměru 13 cm. |
4 | Jablka oloupeme a nakrájíme je na 2 mm tlusté plátky. Naaranžujeme je na koláče, posypeme zbylým třtinovým cukrem a pečeme 25 minut na 180 °C. Necháme vychladnout. |
5 | Tři lžíce vínového želé rozpustíme se lžičkou vody a potřeme tím oba koláče. |
6 | Créme fraiche smícháme s moučkovým cukrem a drcenými kardamomovými semínky. |
7 | Koláče podáváme s ochuceným créme fraiche. |