Jednoduchý recept

Kachní játra a pineau pâté

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64629
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chléb toastový
500 g Játra kachní
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Pineau des Charentes červené
100 g Slanina anglická
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 177kJ
6% Sacharidy 20 g
19% Tuky 15 g
19% Sodík 376 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kachní játra a pineau pâté postup přípravy receptu:

1

Játra očistíme.

2

Na 25 g másla opečeme slaninu dokřupava. Přidáme utřený česnek, játra a tymián a 5 minut opékáme. Játra by měla být hnědá zvenku, ale růžová uvnitř.

3

Zalijeme sherry, osolíme, opepříme. Po chvíli odstavíme.

4

Až směs trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka.

5

Toastové chleby opečeme na zbylém másle a podáváme je s připraveným paté.

Poznámka

Pineau je sherry nápoj, který se ve Francii podává jako aperitiv, můžeme ho proto v receptu nahradit libovolným sherry dle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept