Recept

Crème brûlée z bílé čokolády

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64632

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr třtinový
560 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
100 g Čokoláda bílá
6 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 437kJ
6% Sacharidy 22 g
37% Tuky 28 g
1% Sodík 15 mg
4% Bílkoviny 2 g

Crème brûlée z bílé čokolády postup přípravy receptu:

1

Smetanu, nalámanou čokoládu a vanilkový lusk (který jsme rozpůlili, vyškrábli z něj semínka) i semínka z něj povaříme 10 minut. Poté vyjmeme lusk.

2

Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi třtinového cukru. Všechny vmícháme postupně do smetanové směsi. Nalijeme to do čtyř formiček na créme bruleé. Formičky naskládáme do hlubokého pekáčku, zalijeme trochou vody a pečeme 20 minut na 160 °C.

3

Před podáváním posypeme zbylým cukrem a zapečeme shora dokud cukr nezkaramelizuje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept