Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64633

Ingredience

2 ks Anýz celý
100 g Cukr třtinový
8 ks Hrušky
3 ks Kardamom
500 g Křehké těsto na koláč quiche
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 ks Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 037kJ
18% Sacharidy 65 g
33% Tuky 25 g
15% Sodík 307 mg
11% Bílkoviny 6 g

Hruškový tarte Tatin postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky.

2

Do hluboké pánve dáme máslo, cukr, anýz, kardamom a skořici a zehříváme na mírném plameni. Až cukr zkaramelizuje, přidáme hrušky a opékáme 10-12 minut. Poté je zalijeme brandy a dáme stranou.

3

Těsto vyváleme, aby bylo tak 3 mm tlusté. Vyřežeme z něj kruh (například pomocí talíře, který má o něco větší průměr jako koláčová forma.

4

Do koláčové formy naskládáme na spodek hrušky a přelijeme je omáčkou (vyjmeme koření). Na hrušky dáme těsto – uděláme také okraje těsta okolo hrušek.

5

Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut.

6

Po upečení necháme 10 minut odpočívat a poté vyklopíme tak, aby byly hrušky nahoře.

Poznámka

Klasický francouzský obrácený koláč, tentokrát z hrušek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept