Hruškový tarte Tatin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový tarte Tatin
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64633 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 ks | Anýz celý |
100 g | Cukr třtinový |
8 ks | Hrušky |
3 ks | Kardamom |
500 g | Křehké těsto na koláč quiche |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 366,9mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 15,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Cukr třtinový, Hrušky, Kardamom, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křehké těsto na koláč quiche nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový tarte Tatin postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. |
2 | Do hluboké pánve dáme máslo, cukr, anýz, kardamom a skořici a zehříváme na mírném plameni. Až cukr zkaramelizuje, přidáme hrušky a opékáme 10-12 minut. Poté je zalijeme brandy a dáme stranou. |
3 | Těsto vyváleme, aby bylo tak 3 mm tlusté. Vyřežeme z něj kruh (například pomocí talíře, který má o něco větší průměr jako koláčová forma. |
4 | Do koláčové formy naskládáme na spodek hrušky a přelijeme je omáčkou (vyjmeme koření). Na hrušky dáme těsto – uděláme také okraje těsta okolo hrušek. |
5 | Pečeme 15 minut na 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 15 minut. |
6 | Po upečení necháme 10 minut odpočívat a poté vyklopíme tak, aby byly hrušky nahoře. |
Poznámka
Klasický francouzský obrácený koláč, tentokrát z hrušek.