Bacochy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bacochy
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64635 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
21 g | Droždí |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
130 ml | Olej rostlinný |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na drobenku | |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na náplň | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
30 ml | Rum |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Ztužovač šlehačky |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 242,0mg |
Draslík | 180,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 253,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 103,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej rostlinný, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Cukr krupice, Hrozinky, Pomerančová kůra, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bacochy postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“. |
3 | V mezičase připravíme náplň a drobenku. |
4 | Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu. |
5 | Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky. |
6 | Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit. |
7 | Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě. |