Lámanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lámanka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64637 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
230 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Ovesné vločky |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 282,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ovesné vločky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lámanka postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Vločky s cukrem a vanilkovým cukrem promícháme v míse, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme chvíli odpočinout. |
3 | Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. |
4 | Upečenou lámanku opatrně i s papírem vyklopíme na stůl. Ze zchladlého těsta stáhneme papír a zcela vychladlé těsto rozlámeme na menší kousky. |