Pepřenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřenky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64638 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
80 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika sterilovaná |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Sleď čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 93,3mg |
Draslík | 310,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 611,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřenky postup přípravy receptu:
1 | Filety ze sledě nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovanou papriku a sterilovanou feferonku necháme okapat a drobně pokrájíme. Vše vložíme do mísy, přidáme okapaný hrášek, sůl, pepř, ocet a promícháme. |
2 | Vložíme do uzavíratelné nádoby, zalijeme olejem a necháme minimálně týden odležet. |