Recept

Odlehčené crème brûlée

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64640

Ingredience

140 g Créme fraiche
4 polévková lžíce Cukr třtinový
200 ml Mléko polotučné
125 ml Mléko zahuštěné neslazené
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
1 ks Vanilkový lusk
2 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 097kJ
7% Sacharidy 24 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 5 mg
8% Bílkoviny 5 g

Odlehčené crème brûlée postup přípravy receptu:

1

Dvě lžíce cukru smícháme s pudinkovým práškem a moukou se dvěma lžícemi mléka. Vypracujeme hladkou pastu. Do ní přidáme jeden po druhém žloutek.

2

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyjmeme semínka a přidáme je do zbylého mléka (spolu s prázdným luskem). Mléko přivedeme téměř k varu – po prvních bublinkách hned odstavíme. Necháme chvilku zchládnout a vmícháme do připravené pudinkové a žloutkové směsi. Lusk vyjmeme.

3

Znovu povaříme na mírném plameni – asi 15-20 minut za stálého míchání. Výsledný krém by měl mít konzistenci majonézy. Dejte si pozor, aby směs nedosáhla bodu varu, protože by se v ní mohly vytvořit hrudky. Pokud se vám přece jen hrudky vytvoří, pokuste se je co nejvíce rozšlehat metličkou a přepasírovat přes sítko.

4

Poté necháme 15-20 minut chladnout. Občas směs promíchneme. Vmícháme créme fraiche a poté směs rozdělíme do čtyř pekáčků na créme bruléé (125-150 ml). Poté každý pekáček přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici přes noc.

5

Před podáváním posypeme zbylým cukrem a necháme zkaramelizovat pomocí hořáčku na to určeného. Dáme ještě na 10 minut do lednice a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept