Slávinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávinky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64642 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 kávová lžička | Citrónová kůra |
1 kávová lžička | Citrónová šťáva |
70 g | Cukr krupice |
21 g | Droždí |
50 g | Hrozinky |
100 g | Máslo čerstvé |
400 g | Pohanková mouka hladká |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
120 ml | Voda pitná |
Na obalení | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Mandle |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 140,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 86,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrozinky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová kůra, Citrónová šťáva, Pohanková mouka hladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slávinky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | Do pekárny vlijeme všechny tekuté suroviny, poté přidáme sypké, rozdrobené droždí a změklé máslo. Zapneme na program „těsto“. |
3 | Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, utvoříme 4 bochánky, přikryjeme je utěrkou a necháme alespoň 15 minut kynout. |
4 | Poté bochánky rozválíme na placky, každou rozdělíme na 6 výsečí. Každou výseč srolujeme do tvaru rohlíčku (ze širší strany k užší). |
5 | Rohlíčky obalíme v bílku, který jsme rozšlehali s cukrem, poté v drobně sekaných mandlích. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut. |