Cassoulet s klobáskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cassoulet s klobáskou
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64643 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
140 g | Anglická slanina |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer řapíkatý |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
600 g | Fazole černé |
1 ks | Hřebíček |
25 g | Husí sádlo |
300 g | klobása česneková |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
140 g | Vepřová kůže |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 254,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Fazole černé, Hřebíček, Husí sádlo, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřová kůže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cassoulet s klobáskou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kůži nakrájíme na kostičky. Nejlépe toho dosáhnete tak, že si připravíte velmi ostrý nůž a kůži zarolujete jako štrúdl. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a ty pak na kostičky velké 1 cm. |
2 | Fazole jsme si namočili den předem. Nyní je slijeme, přidáme k nim vepřovou kůži a slaninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté slijeme. |
3 | Jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkví. Česnekové stroužky oloupeme, ale necháme je v celku. Každé rajče nakrájíme na osm skrojků. |
4 | Na husím sádle opékáme celer, cibuli, mrkev a česnek asi 5 minut. Přidáme rajčata a bouquet garni a pomalu necháme zkaramelizovat. Trvá to asi pět minut. |
5 | Poté přidáem klobásy, fazole, vepřovou kůži a slaninu a zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a citronovou šťávu. |
6 | Poté vše dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme 2 hodiny – každou hodinu promícháme. |