Jednoduchý recept

Cassoulet s klobáskou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64643
Kategorie: Maso

Ingredience

140 g Anglická slanina
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Celer řapíkatý
6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
600 g Fazole černé
1 ks Hřebíček
25 g Husí sádlo
300 g klobása česneková
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
140 g Vepřová kůže

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 668 kcal
Kilojoule 2 797kJ
19% Sacharidy 70 g
34% Tuky 26 g
38% Sodík 757 mg
76% Bílkoviny 42 g

Cassoulet s klobáskou postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kůži nakrájíme na kostičky. Nejlépe toho dosáhnete tak, že si připravíte velmi ostrý nůž a kůži zarolujete jako štrúdl. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a ty pak na kostičky velké 1 cm.

2

Fazole jsme si namočili den předem. Nyní je slijeme, přidáme k nim vepřovou kůži a slaninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté slijeme.

3

Jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkví. Česnekové stroužky oloupeme, ale necháme je v celku. Každé rajče nakrájíme na osm skrojků.

4

Na husím sádle opékáme celer, cibuli, mrkev a česnek asi 5 minut. Přidáme rajčata a bouquet garni a pomalu necháme zkaramelizovat. Trvá to asi pět minut.

5

Poté přidáem klobásy, fazole, vepřovou kůži a slaninu a zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a citronovou šťávu.

6

Poté vše dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme 2 hodiny – každou hodinu promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept