Kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab
Kebab
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64648 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí maso mleté |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Na potření | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 731,9mg |
Vláknina | 557,5mg |
Vitamín A | 63,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Sůl, Tymián čerstvý, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab postup přípravy receptu:
1 | Tymián nasekáme najemno, česnek rozdrtíme nadrobno. V míse promícháme mleté maso s ostatními surovinami, dobře propracujeme a necháme v chladničce hodinu odpočinout. |
2 | Z masa tvoříme válečky, které napíchneme na špejle, potřeme olejem a asi 15 minut grilujeme ze všech stran. |