Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64649
Kategorie: Koláče

Ingredience

240 g Cukr krupice
60 g Droždí
120 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na tvarohovou náplň
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
500 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí
Na povidlovou náplň
2 polévková lžíce Cukr krupice
300 g Povidla švestková
2 polévková lžíce Rum
2 polévková lžíce Voda pitná
Na drobenku
80 g Cukr krupice
80 g Máslo čerstvé
200 g Mouka polohrubá
Na potření
50 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 928 kcal
Kilojoule 3 883kJ
35% Sacharidy 126 g
51% Tuky 38 g
11% Sodík 221 mg
38% Bílkoviny 21 g

Frgále postup přípravy receptu:

1

Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.

2

Droždí rozdrobíme do misky, utřeme se lžící cukru, přidáme 2 lžíce vlažného mléka a lžíci hladké mouky. Droždí necháme na teple vzejít.

3

Do mísy prosejeme obě mouky (lžíci hladké odložíme na posypání těsta), přidáme vzešlý kvásek, cukr, po okraji mísy nasypeme sůl, vlijeme vlažné mléko s rozpuštěným máslem a sádlem a rozšlehanými žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teple kynout alespoň půldruhé hodiny. Během kynutí alespoň jedenkrát promícháme.

4

V mezičase připravíme náplně.

5

Tvaroh vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem dohladka.

6

Povidla rozmícháme s rumem, cukrem a jsou-li příliš tuhá, přimícháme vodu.

7

Z mouky, cukru a másla vypracujeme mnutím mezi prsty drobenku, kterou necháme v lednici vychladit.

8

Z těsta vytvoříme 4 placky, kterými vyložíme plechy, okraje uděláme vyšší, aby náplň nevytékala. Placky pomažeme náplněmi, posypeme drobenkou, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

9

Když jsou koláče upečené, potřeme okraje rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept