Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64651
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 ks Celer řapíkatý
5 stroužek Česnek
3 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
500 g Fazole bílé
0,3 ks Kapusta hlávková
6 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Saturejka
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
1,5 l Voda pitná
1,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 415kJ
10% Sacharidy 37 g
7% Tuky 6 g
22% Sodík 444 mg
23% Bílkoviny 13 g

Ribollita postup přípravy receptu:

1

Zeleninu opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostky. Bylinky drobně nasekáme, česnek rozdrtíme, rajčata oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme. Krajíce staršího chleba nakrájíme na kostky.

2

Opláchnuté fazole necháme přes noc namočené ve vodě, druhý den je uvaříme, aby byly poloměkké. Před koncem varu přidáme saturejku. Uvařené fazole ihned slijeme, aby se v horké vodě nedovařily.

3

V mezičase na rostlinném oleji ve velkém kastrolu osmažíme cibuli, poté přidáme česnek a mrkev, chvíli restujeme, poté přidáme ostatní zeleninu a dusíme. Asi po 10 minutách přidáme rajčata, kousek parmazánu vcelku a fazole. Vše zalijeme vývarem a pod poklicí vaříme na mírném plameni asi 50 minut.

4

Na závěr přidáme pokrájený chleba a necháme několik hodin odležet. Před podáváním přidáme do polévky zbylé bylinky, zahřejeme a podáváme. Každou porci zakapeme olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept