Karamelizovaná omáčka z červených pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelizovaná omáčka z červených pomerančů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64652 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
375 ml | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 187,9mg |
Vláknina | 375,0mg |
Vitamín A | 187,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelizovaná omáčka z červených pomerančů postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu ohřejeme 1 lžíci vody s cukrem a necháme zkaramelizovat dozlatova. |
2 | Karamel zalijeme pomerančovou šťávou a omáčku zvolna zredukujeme asi o třetinu. |
3 | Nakonec omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným ve lžíci vody a ochutíme likérem. |
Poznámka
Použijeme šťávu z červených pomerančů. Omáčka je vhodná k suflé, k teplým sladkým pokrmům a krémům.