Jednoduchý recept

Vejce v solném láku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64656
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

40 g Sůl
8 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 694kJ
0% Sacharidy 1 g
15% Tuky 12 g
202% Sodík 4 g
26% Bílkoviny 15 g

Vejce v solném láku postup přípravy receptu:

1

V hrnci vaříme vodu se solí 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.

2

Skořápku natvrdo uvařených vajec jen mírně naklepeme, ale neloupeme. Vejce vložíme do čisté sklenice a zalijeme připraveným solným lákem tak, aby byla zcela ponořená.

3

Sklenici uložíme do chladu na několik dní.

Poznámka

Vejce natvrdo uvaříme předem. Takto připravená vejce podáváme jako občerstvení nebo jakou součást studených obložených mís.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept