Jednoduchý recept

Pistáciové a malinové pithiviers

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64657

Ingredience

100 g Cukr třtinový
500 g Listové těsto
24 ks Maliny
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
140 g Pistácie
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,054 kcal
Kilojoule 4 410kJ
23% Sacharidy 81 g
100% Tuky 75 g
2% Sodík 48 mg
33% Bílkoviny 18 g

Pistáciové a malinové pithiviers postup přípravy receptu:

1

Pistácie vybereme nesolené a nepražené. Nasekáme je nahrubo a smícháme je s cukrem, máslem, jedním vejcem a moukou v mixéru.

2

Těsto rozválíme na 4 kruhy o průměru 13 cm. Doprostřed každého kruhu dáme 6 malin, poté mezi kruhy rozdělíme ještě pistáciovou směs tak, aby nám zbyl ještě 1 cm tlustý okraj těsta. Tyto okraje potřeme druhým rozšlehaným vejcem. Z těsta vytvoříme jakési měšce, které slepíme pomocí potřených okrajů. Pak dáme měšce do forem na muffiny, aby držely tvar. Vidličkou do nich můžeme vyrýt nějaký tvar na ozdobu, potřeme je vejcem i zvenku.

3

Pečeme 20-25 minut dozlatova a dokřupava na 200 °C.

Poznámka

Na tyto koláčky můžete vyrýt i iniciály hostů a vytvořit tak zasedací pořádek. Pokud máte možnost koupit zlatý jedlý sprej, můžete jím koláčky ozdobit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept