Conchiglie s tuňákem a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s tuňákem a kapary
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6466 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
425 g | Tuňák v oleji |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 286,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Pepř cayenský, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s tuňákem a kapary postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím rozehřejeme máslo a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Tuňáka necháme okapat, rozdrobíme, přidáme k cibuli, vmícháme citronovou šťávu, smetanu, polovinu nakrájené petrželky a kapary. Ochutíme pepřem a zvolna asi 5min provaříme. |
3 | Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme. |