Štrůdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štrůdl
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64660 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
250 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vejce slepičí |
6 polévková lžíce | Voda pitná |
Na náplň | |
80 g | Cukr krupice |
8 ks | Jablka |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 30,7mg |
Draslík | 224,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 143,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štrůdl postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce chvíli odpočinout. |
3 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na drobnější kousky. |
4 | Odpočinuté těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme z nich placky. Každou placku poklademe pokrájenými jablky tak, aby zůstaly okraje volné, posypeme rovnoměrně skořicí a cukrem. Volné okraje přeložíme do středu přes sebe, oba kratší kraje podložíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Štrůdl lehce propícháme a pečeme dozlatova. |
Velice dobré těsto, moc dobře se s ním pracuje, netrhá se. Navíc jsem přidala jen rozinky. Doporučuji vyzkoušet, závin je moc dobrý. Palec nahoru: