Polévka z podmáslí s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z podmáslí s rozinkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64662 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
50 g | Chléb celozrnný žitný |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
1 l | Mléko - podmáslí |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko - podmáslí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z podmáslí s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Podmáslí ušleháme s cukrem a skořicí do pěny. |
2 | Tmavý chléb nastrouháme a spolu s rozinkami sultánkami a nastrouhanou citronovou kůrou vmícháme do polévky. |
3 | Polévku podáváme studenou. |