Cibébky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibébky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64664 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
75 g | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Na posypání | |
150 g | Ořechy vlašské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 187,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 52,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Voda pitná, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibébky postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 130 °C. |
2 | Rozinky nasekáme nadrobno, ořechy nasekáme. |
3 | Z udaných surovin vypracujeme těsto, nejlépe přes fólii vyválíme placku, z ní vykrajujeme oválky a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Po upečení necháme vychladnout. |
4 | V misce promícháme horkou vodu s citronovou šťávou a postupně přimícháváme prosátý cukr. Vymícháme hladkou, lesklou polevu, kterou oválky potíráme a sypeme ořechy. |