Recept

Malinovo-pistáciové profiteroles

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64668
Kategorie: Zákusky

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Čokoláda bílá
3 polévková lžíce Cukr moučka
1 kávová lžička Cukr třtinový
200 g Maliny
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Pistácie
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 995kJ
10% Sacharidy 36 g
44% Tuky 33 g
5% Sodík 103 mg
18% Bílkoviny 10 g

Malinovo-pistáciové profiteroles postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosyjeme do hrnce. Přidáme máslo, mléko, vodu, třtinový cukr a sůl a zahříváme na mírném plameni a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. Až začne směs bublat, odstavíme ji z ohně a mícháme tak dlouho, dokud se těsto lepí na okraje hrnce.

2

Znovu dáme na minutu na oheň. Poté na tři minuty odstavíme. Jedno po druhém vmícháme vejce. Těsto je hladké a lesklé.

3

Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme 24 kuliček z těsta. Pečeme 20-25 minut na 180 °C.

4

Profiteroles vyjmeme z trouby, v každé z nich zespodu prorazíme díru (pracujeme co nejrychleji) a poté pečeme ještě 5 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

5

Maliny, cukr moučka, citronovou šťávu rozmixujeme dohladka. Přeceďte směs přes síto do mísy.

6

Smetanu vyšleháme dotuha, poté vmícháme 4 lžíce malinové omáčky. Tuto náplň dáme do zdobícího sáčku a zaplníme jí díry v profiteroles.

7

Čokoládu rozpustíme a přelijeme jí profiteroles, poté posypeme pistáciemi nakrájenými nahrubo.

8

Podáváme přelité se zbylou malinovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept