Ančovičkové palmiers - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičkové palmiers
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64669 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
250 g | Listové těsto |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124,9mg |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 24,6mg |
Vláknina | 462,5mg |
Vitamín A | 42,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičkové palmiers postup přípravy receptu:
1 | Těsto vyválíme na obdélník 24x26 cm. Potřeme vejcem poklademe ančovičkami (bez páteře) ve vodorovných řadách. Mezi tyto řady nasypeme strouhaný parmazán. |
2 | Poté zarolujeme tak, že jednu stranu zarolujeme do poloviny délky a totéž uděláme s druhou stranou. Vznikne nám tak zajímavý tvar. Toto nakrájíme na plátky a pečeme 15 minut na 200 °C. |
Poznámka
Jednoduchá rychlovka pro nečekanou návštěvu – listové těsto s ančovičkami a parmazánem.