Provensálský omeletový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálský omeletový dort
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64670 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Cuketa |
4 polévková lžíce | Kapie sterilovaná |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
300 g | Sýr Philadelphia |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 281,2mg |
Draslík | 132,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 507,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Cuketa, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Sýr Philadelphia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálský omeletový dort postup přípravy receptu:
1 | Vejce vyšleháme ve dvou mísách se solí (5 vajec do jedné mísy). |
2 | Na oleji opečeme cuketu nakrájenou na kostičky a jarní cibulku nakrájenou najemno. Opékáme doměkka – asi 10 minut. To vše dáme po vychlazení do jedné mísy s vejci. |
3 | Do druhé mísy s vejci vmícháme kapii, utřený česnek a nasekanou chilli papričku. |
4 | Použijeme pánev o průměru 20-23 cm a vlijeme do ní vejce s cuketou. Jen asi jednu třetinu směsi. Opečenou omeletu dáme stranou. Stejným způsobem připravíme další dvě omelety. To samé uděláme i s vejci s kapií. Máme tak šest omelet. |
5 | Nyní si připravíme náplň sýr philadelphia (popřípadě lučina) smícháme s mlékem a nasekanými bylinkami. |
6 | Připravíme si dortovou formu o stejném průměru, jako jsme měli pánev a na spodek dáme pečící papír. Vybereme nejhezčí omeletu s kapií a tou hezčí stranou ji dáme na dno dortové formy. Rozetřeme na ni trochu náplně a dáme cuketovou omeletu. Znovu náplň a kapiová omeleta – tak postupujeme do spotřebování surovin. Končíme omeletou. Necháme 24 hodin v lednici. |
7 | Poté omelety vyklopíme tak, aby ta nejkrásnější kapiová omeleta byla nahoře. Posypeme ji parmazánem a podáváme nakrájenou jako dort. |