Pórek v bešamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek v bešamelu
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64674 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 ml | Bešamel |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1000 g | Pórek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 3,5mg |
Draslík | 528,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 188,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek v bešamelu postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm. |
2 | V hrnci nad párou vaříme pórek v mírně osolené vodě asi 5 minut doměkka. Potom slijeme a vývar uchováme. |
3 | Pórek až při podávání zalijeme bešamelem promíchaným s trochou odloženého vývaru. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masům.