Jednoduchý recept

Pórek v bešamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64674
Kategorie: Přílohy

Ingredience

200 ml Bešamel
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1000 g Pórek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 946kJ
11% Sacharidy 40 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 441 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pórek v bešamelu postup přípravy receptu:

1

Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm.

2

V hrnci nad párou vaříme pórek v mírně osolené vodě asi 5 minut doměkka. Potom slijeme a vývar uchováme.

3

Pórek až při podávání zalijeme bešamelem promíchaným s trochou odloženého vývaru.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept