Cibulový konfit - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový konfit
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64675 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Cibule |
40 g | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Ocet Sherry |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sirup Monin - grenadina |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 187,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sirup Monin - grenadina, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet Sherry, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový konfit postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | V kastrolu na rozpuštěném másle necháme mírně zkaramelizovat nakrájenou cibuli spolu s cukrem. Přidáme ocet, víno, grenadinu, sůl a pepř. Vše zvolna vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu. |
3 | Ke konci vaření má cibule připomínat červené zelí. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu ke zvěřině nebo k pečené kachně.