Jednoduchý recept

Cibulový konfit

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64675
Kategorie: Přílohy

Ingredience

400 g Cibule
40 g Cukr krupice
40 g Máslo čerstvé
50 ml Ocet Sherry
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sirup Monin - grenadina
0,5 kávová lžička Sůl
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 822kJ
7% Sacharidy 26 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 109 mg
2% Bílkoviny 1 g

Cibulový konfit postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

V kastrolu na rozpuštěném másle necháme mírně zkaramelizovat nakrájenou cibuli spolu s cukrem. Přidáme ocet, víno, grenadinu, sůl a pepř. Vše zvolna vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu.

3

Ke konci vaření má cibule připomínat červené zelí.

Poznámka

Podáváme jako přílohu ke zvěřině nebo k pečené kachně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept