Jednoduchý recept

Pórek ve smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64676
Kategorie: Přílohy

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1000 g Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 013kJ
10% Sacharidy 37 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 148 mg
8% Bílkoviny 5 g

Pórek ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm.

2

V kastrolu na rozehřátém másle pórek osmahneme. Podle chuti osolíme a přilijeme trochu vody. Pórek dusíme ne zcela doměkka, potom přilijeme smetanu a ještě krátce povaříme.

3

Nakonec přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept