Těstoviny se čtyřmi druhy sýrů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se čtyřmi druhy sýrů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64678 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Sýr Fontina |
50 g | Sýr Gorgonzola |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny konzumní |
4 l | Voda pitná |
200 g | Smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 211,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Fontina, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Sýr Gorgonzola, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se čtyřmi druhy sýrů postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. |
2 | V kastrolu zvolna ohřejeme smetanu s nakrájeným ementálem, fontinou, gorgonzolou a s nastrouhaným parmezánem. |
3 | Ohřátou směs nalijeme na horké těstoviny a promícháme. Pokrm podle chuti opepříme. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít jakýkoliv druh těstovin.