Jednoduchý recept

Francké noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64679
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

125 ml Mléko polotučné
375 g Mouka polohrubá
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
20% Sacharidy 71 g
10% Tuky 8 g
24% Sodík 490 mg
34% Bílkoviny 19 g

Francké noky postup přípravy receptu:

1

Z mouky, celých vajec, mléka a lžičky soli vymícháme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.

2

Potom z těsta lžící vypichujeme noky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Necháme přejít varem, snížíme příkon tepla a noky zvolna vaříme s napůl odklopenou pokličkou asi 15 minut.

3

Uvařené noky vyjmeme odpěnovačkou a ihned podáváme.

Poznámka

Francké noky podáváme s osmaženou strouhankou nebo je můžeme osmažit v horkém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept