Francké noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francké noky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64679 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
125 ml | Mléko polotučné |
375 g | Mouka polohrubá |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 248,5mg |
Draslík | 177,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francké noky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, celých vajec, mléka a lžičky soli vymícháme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout. |
2 | Potom z těsta lžící vypichujeme noky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Necháme přejít varem, snížíme příkon tepla a noky zvolna vaříme s napůl odklopenou pokličkou asi 15 minut. |
3 | Uvařené noky vyjmeme odpěnovačkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Francké noky podáváme s osmaženou strouhankou nebo je můžeme osmažit v horkém másle.