Recept

Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6468

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Hříbky čerstvé
3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
100 g Máslo čerstvé
80 g Olivy nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
500 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno madeira
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
3% Sacharidy 12 g
39% Tuky 29 g
29% Sodík 575 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z kýty nakrájíme kulaté malé řízky asi 1 cm vysoké.

2

Osolíme, opepříme a opečeme je prudce na másle.

3

Nakrájíme jemně cibulku a lehce ji osmažíme na másle s drobně nakrájenými hříbky a nasekanou šunkou. Osolíme, opepříme a necháme podusit. Pak vmícháme smetanu.

4

Tuto směs dáme vždy mezi dva řízky a spojíme je k sobě. Necháme vychladnout.

5

Do šťávy z řízků přilijeme trochu madeirského vína a rozpuštěný rosol.

6

Vlažnou šťávou přelijeme řízky. Každý řízek ozdobím zelenou olivou a kouskem petrželky, musíme to udělat hned než nám šťáva ztuhne.

7

Podáváme je s rybízovou omáčkou, kterou připravíme ze 3 lžic rybízové marmelády, tu zředíme vychladlým rozvařeným cukrem a dle chuti přidáme citronovou šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept