Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6468 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
50 g | Hříbky čerstvé |
3 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
100 g | Máslo čerstvé |
80 g | Olivy nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
500 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
2 polévková lžíce | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 37,1mg |
Draslík | 108,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 79,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Olivy nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Srnčí kýta, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pražské srnčí medailonky s rybízovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z kýty nakrájíme kulaté malé řízky asi 1 cm vysoké. |
2 | Osolíme, opepříme a opečeme je prudce na másle. |
3 | Nakrájíme jemně cibulku a lehce ji osmažíme na másle s drobně nakrájenými hříbky a nasekanou šunkou. Osolíme, opepříme a necháme podusit. Pak vmícháme smetanu. |
4 | Tuto směs dáme vždy mezi dva řízky a spojíme je k sobě. Necháme vychladnout. |
5 | Do šťávy z řízků přilijeme trochu madeirského vína a rozpuštěný rosol. |
6 | Vlažnou šťávou přelijeme řízky. Každý řízek ozdobím zelenou olivou a kouskem petrželky, musíme to udělat hned než nám šťáva ztuhne. |
7 | Podáváme je s rybízovou omáčkou, kterou připravíme ze 3 lžic rybízové marmelády, tu zředíme vychladlým rozvařeným cukrem a dle chuti přidáme citronovou šťávu. |