Jogurtový krém se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový krém se smetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64681 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
120 g | Cukr krupice |
150 g | Jogurt bílý |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml | Víno bílé |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 117,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 44,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jogurt bílý, Víno bílé, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový krém se smetanou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci necháme zkaramelizovat cukr dozlatova. Karamel zalijeme bílým vínem, krátce povaříme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou. |
2 | Plátky želatiny předem namočené v troše studené vody vymačkáme a rozpustíme v horké karamelové směsi. Necháme vychladnout. |
3 | Vychladlou směs smícháme s jogurtem a uložíme do chladu. |
4 | Když začne krém houstnout, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu. |
5 | Krém vlijeme do vhodné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladničce ztuhnout. |
6 | Před podáváním ponoříme formu do horké vody a krém snadno vyklopíme. |
Poznámka
Voda podle potřeby. Podáváme s ovocným kompotem, nejvhodnější je angreštový kompot.