Makrela s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela s celerem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64683 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Jablka |
2 ks | Makrela obecná |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 145,7mg |
Draslík | 336,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 690,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Jablka, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela s celerem postup přípravy receptu:
1 | Celer a jablko oloupeme a najemno nastrouháme. Ihned promícháme se zakysanou smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem. |
2 | Z makrel odstraníme kůži, ryby rozevřeme a šikmo nakrájíme na kousky. |
3 | Připravenou celerovou směs rozdělíme na talíře a obložíme kousky makrely. Ozdobíme rozpůlenými cherry rajčátky a stébly pažitky. |
4 | Ihned podáváme. |