Jednoduchý recept

Jemné kuřecí kari

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64697
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
1 kávová lžička Hořčičné semínko
2 polévková lžíce Hrozinky
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
500 g Kuřecí prsa
1,5 kávová lžička Olej slunečnicový
250 g Řecký jogurt
200 g Rýže Basmati
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 498kJ
27% Sacharidy 96 g
30% Tuky 22 g
17% Sodík 339 mg
120% Bílkoviny 68 g

Jemné kuřecí kari postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na jemno a asi 5 minut ji opékáme doměkka na oleji. Poté přidáme utřený česnek, zázvor, koriandr, hořčičná semínka, garam masala a kmín a 2 minuty povaříme.

2

Poté přidáme i kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta a 10 minut opékáme na mírném plameni za občasného promíchání. Přidáme 300 ml horké vody a kostku bujónu. Přidáme i skořici a 45 minut povaříme.

3

Skořici vyjmeme, vmícháme jogurt a rozinky a prohřejeme.

4

Podáváme s vařenou rýží.

Poznámka

Toto jemné kari je vhodné pro celou rodinu – i pro děti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept