Jednoduchý recept

Losos a bylinkové brambory

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64699
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
1 ks Citrony
100 ml Créme fraiche
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
500 g Listové těsto
650 g Losos obecný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
13% Sacharidy 48 g
56% Tuky 42 g
11% Sodík 230 mg
56% Bílkoviny 32 g

Losos a bylinkové brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme co nejvíce na tenko. Povaříme je 2-3 minuty. Poté slijeme.

2

Cibuli nakrájíme na co netenčí plátky a smažíme ji 10 minut na oleji.

3

Z citronu nastrouháme kůru.

4

Petrželku a kopr nasekáme najemno. Smícháme je s vychladlou cibulí, smetanou, créme fraiche, kůrou. Celé to lehce vmícháme k bramborám.

5

Lososa nakrájíme na filety o délce 3 cm. Osolíme a opepříme.

6

Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme čtverec o hraně 35 cm. Jeden z těchto čtverců položíme na plech na pečící papír a jednou čtvrtinou bramborové směsi potřeme tento čtverec (přitom necháme okraj 5 cm). Poté rozložíme polovinu lososa na brambory a přikryjeme je další čtvrtinou bramborové směsi. Okraje těsta potřeme vejcem a přeložíme je přes lososa. Okraje zahladíme a můžeme ozdobit vidličkou.

7

Totéž uděláme s druhým těstem. Necháme 30 minut vychladit.

8

Pečeme 40 minut na 180 °C. Poté necháme 10 minut odpočívat a můžeme porcovat.

Poznámka

Na toto jídlo můžete narazit kdekoli ve Francii – je to kus ryby v listovém těstě s krémovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept