Losos a bylinkové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos a bylinkové brambory
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 64699 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
100 ml | Créme fraiche |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
500 g | Listové těsto |
650 g | Losos obecný |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 140,6mg |
Draslík | 877,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 487,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Kopr čerstvý, Losos obecný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos a bylinkové brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme co nejvíce na tenko. Povaříme je 2-3 minuty. Poté slijeme. |
2 | Cibuli nakrájíme na co netenčí plátky a smažíme ji 10 minut na oleji. |
3 | Z citronu nastrouháme kůru. |
4 | Petrželku a kopr nasekáme najemno. Smícháme je s vychladlou cibulí, smetanou, créme fraiche, kůrou. Celé to lehce vmícháme k bramborám. |
5 | Lososa nakrájíme na filety o délce 3 cm. Osolíme a opepříme. |
6 | Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme čtverec o hraně 35 cm. Jeden z těchto čtverců položíme na plech na pečící papír a jednou čtvrtinou bramborové směsi potřeme tento čtverec (přitom necháme okraj 5 cm). Poté rozložíme polovinu lososa na brambory a přikryjeme je další čtvrtinou bramborové směsi. Okraje těsta potřeme vejcem a přeložíme je přes lososa. Okraje zahladíme a můžeme ozdobit vidličkou. |
7 | Totéž uděláme s druhým těstem. Necháme 30 minut vychladit. |
8 | Pečeme 40 minut na 180 °C. Poté necháme 10 minut odpočívat a můžeme porcovat. |
Poznámka
Na toto jídlo můžete narazit kdekoli ve Francii – je to kus ryby v listovém těstě s krémovou omáčkou.