Jednoduchý recept

Domácí kuřecí kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 64700
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
1 kávová lžička Fenyklová semínka
1 kávová lžička Garam masala
2 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
4 ks Kuřecí prsa
1 kávová lžička Kurkuma
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Skořice celá
250 ml Vývar drůbeží
50 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 14 g
22% Sodík 442 mg
81% Bílkoviny 45 g

Domácí kuřecí kari postup přípravy receptu:

1

Česnek nasekáme na jemno. Zázvor nasekáme nahrubo. Rozmixujeme dohladka a dáme stranou.

2

Každé kuřecí prso nakrájíme na kousky o velikosti asi 3 cm.

3

Cibuli nakrájíme na hrubo, dáme ji do mixéru spolu se třemi lžícemi vody a rozmixujeme na pastu. Poté dáme stranou.

4

V pánvi rozpálíme olej a přidáme do ní kmín, fenyklová semínka, skořici i chilli koření. Po 30 sekundách přidáme cibulovou pastu a opékáme 8 minut na středním plameni. Poté přidáme i zázvorovou pastu a vaříme další 2 minuty.

5

Přidáme garam masala, kurkumu a cukr a po dvaceti sekundách i rajčata. Vaříme 10 minut. Poté přidáme i kuře a 5 minut smažíme.

6

Vše zalijeme vývarem a ještě 10 minut vaříme. Podáváme posypané koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept