Smažené fazolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené fazolky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64704 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Fazolové lusky zelené |
4 polévková lžíce | Noe pšeničná mouka hladká |
200 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Rajčata |
50 ml | Sodovka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 774,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Rajčata, Sodovka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Noe pšeničná mouka hladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené fazolky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné čerstvé fazolky omyjeme a osušíme. |
2 | Z celých vajec, sodovky, hladké mouky a soli umícháme těstíčko, ve kterém fazolky namáčíme a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme dozlatova. |
3 | Usmažené fazolky vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Podáváme obložené kolečky omytých rajčat. |