Ředkvičkový salát se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový salát se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64708 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 ks | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,1mg |
Draslík | 388,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 387,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičkový salát se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a okyselíme octem. Dobře promícháme. |
2 | Zakysanou smetanu mírně osolíme a smícháme s nasekaným, předem vařeným vejcem. Směs nalijeme na ředkvičky a salát posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Zakysanou smetanu můžeme nahradit bílým jogurtem.