Slaný žemlový trhanec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný žemlový trhanec
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64710 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Drůbeží šunka Piknik |
0,4 l | Mléko polotučné |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 678,6mg |
---|---|
Cholesterol | 398,8mg |
Draslík | 116,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží šunka Piknik, Mléko polotučné, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný žemlový trhanec postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na plátky, dáme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Po chvíli přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků smíchaný se žloutky. Vše jen zlehka promícháme. |
2 | Trhanec pečeme na tuku na pánvi jako omelety, před pečením povrch trhance posypeme ještě nadrobno nakrájeným salámem. |
3 | Po obrácení placku natrháme vidličkou na kousky. |