Jednoduchý recept

Krémová křenová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64724
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
750 ml Hovězí vývar základní
200 g Křen
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
100 ml Smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
2% Sacharidy 8 g
18% Tuky 13 g
29% Sodík 574 mg
11% Bílkoviny 6 g

Krémová křenová polévka postup přípravy receptu:

1

Křen oloupeme a nastrouháme najemno.

2

V hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme nastrouhaný křen a krátce podusíme. Postupně přiléváme vývar a za stálého míéchání vaříme 5-15 minut. Delším vařením křen ztrácí ostrost, pokud polévku povaříme jen 5 minut bude mít pikantnější chuť.

3

Nakonec vmícháme smetanu a polévku našleháme tyčovým mixerem. POdle chuti osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou.

4

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept