Listový salát s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listový salát s houbami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 64726 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Šalotka |
250 g | Žampiony čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 349,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 505,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Žampiony čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Salát hlávkový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listový salát s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a přisypeme jemně nasekanou šalotku. Necháme ji zesklovatět, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Mícháme asi 5 minut do odpaření tekutiny. |
3 | Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
4 | Houby namačkáme do hrnku a teplé či studené je vyklopíme na talíř vyložený omytými salátovými listy. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy listových salátů.