Jednoduchý recept

Listový salát s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64726
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Salát hlávkový
1 ks Šalotka
250 g Žampiony čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 100 kcal
Kilojoule 420kJ
3% Sacharidy 11 g
8% Tuky 6 g
3% Sodík 67 mg
7% Bílkoviny 4 g

Listový salát s houbami postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a přisypeme jemně nasekanou šalotku. Necháme ji zesklovatět, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Mícháme asi 5 minut do odpaření tekutiny.

3

Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

4

Houby namačkáme do hrnku a teplé či studené je vyklopíme na talíř vyložený omytými salátovými listy.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy listových salátů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept