Jednoduchý recept

Mousse z mrkve

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 64727
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
50 g Máslo čerstvé
400 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Šalotka
200 g Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 860kJ
3% Sacharidy 12 g
20% Tuky 15 g
5% Sodík 96 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mousse z mrkve postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou šalotku a na kostičky nakrájený zázvor osmahneme v horkém oleji. Osolíme, osladíme a opepříme špetkou cayenského pepře. Dusíme, až se tekutina vsákne.

2

Vejce smícháme se msetanou, přidáme podušenou směs a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a nasekanou petržel.

3

Máslem vymažeme asi 6 vhodných formiček a směs do nich rozdělíme.

4

Formičky urovnáme do pekáče s horkou vodou tak, aby voda sahala jen do poloviny formiček.

5

V troubě vyhřáté na 170°C necháme pěnu tuhnout 40-50 minut.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept